En vinst för svensk hockey

I och med Detroits seger i Stanley Cup har Europa för första gången fått en segerrik lagkapten. Han kommer inte från Tjeckien, Slovakien, Finland eller Ryssland. Han är svensk och heter Nicklas Lidström.
Diskusionen om vem som är Sveriges bästa spelare genom tiderna är därmed avslutad. Salming var stor, Forsberg större, Sandström, Nilsson och Lindbergh fantastiska spelare men ingen är mer tongivande och mer framgångsrik än "Nick" Lidstrom.
Fyra Stanley Cups, lika många Norris Trophy (han kommer garanterat vinna en i år också) och dessutom kapten i NHL:s bästa lag. Superlativen räcker inte till.

Detroits seger är dessutom en seger för svensk hockey. I laget finns flera tongivnade spelare och dessutom fantastiska rollspelare och komplementspelare. Tomas Holmström har en mycket stor del i årets seger, Franzén lika så och Micke Samuelsson har jobbat, jobbat och jobbat.

Till detta kommer slutspelets MVP Henrik Zetterberg, framtidens Lidström Nicklas Kronvall och den gamle festprissen Andreas Lilja. Tillsammans med en ryss

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Blogglista.se Bloggar.Topplista.se - topplistan med de bästa bloggarna - lägg till din blogg du också! Affärsverksamhet bloggar Allmänt