Puss i ljumsken till er alla

Pridefestivalen är igång. Låter trevligt, även om Stockholm ligger långt bort.

Alla festivaler som bygger på glädje och kärlek är välkomna dock. Och om de dessutom lyckas uppröra diverse högerextrema individer så är det ännu bättre.

Puss i ljumsken till er alla!

Galenskap och skjutvapen i ett, perfekt!

Mannen som sköt sin gräsklippare borde göra gemensam sak med den snubbe som uppträdde på "America's got talent". För er som inte så gårdagens sändning så handlar det om en man som balanserar allt möjligt på hakan. bland annat en eldriven gräsklippare. Han låter sedan sin medhjälpare kasta salladsblad i den under tiden han balanserar klipparen.

Här finns ju oanade möjligheter. Mannen balanserar något på hakan, 56-årige Keith Walendowski skjuter sönder det. Har det någonsin funnits ett mer lämpligt nummer för den amerikanska kontinenten? Galenskap och skjutvapen i ett, det måste ju vara perfekt!

Kalle Anka-kanalen TV4

Så hade man satt sig ner framför TV:n och väntade med spänning på att blåvitt skulle spöa skiten ur Gefle. Men inte då, det hände absolut ingenting de första 20 minuterna av matchen. Sen hände det ingenting över huvudtaget tack vare en kass länkbuss på Strömvallens parkering eller var tusan den nu står.

Om TV4 verkligen får igenom sitt köp av Canal + så hoppas jag verkligen att de får bättre ordning på det tekniska.

Ett inlägg bara för nöjes skull

En tur till havet kan göra mycket för sinnet och sinnesfriden. Vackert, varmt väder, en skål blåbär, och en gnistrande hav är allt jag behöver för att känna mig lugn. Nu vankas snart allsvensk fotboll.

En härligt lördag

Karadzic gripen - EU ett steg närmare

Att Radovan Karadzic nu gripits är ett bevis på att den serbiska regeringen vill gör vissa uppoffringar för att ta sig in i unionen. Det har varit ett kontroversiellt beslut att gripa Karaszic, men nu har stödet från högsta ort försvunnit för den förre presidenten.

Serbien tog idag sitt första steg mot EU. Återstår gör nu bara två krigsförbrytare som ska skickas till Haag. Och Kosovofrågan.

Serbiens väg mot EU började idag. Men steget var inte långt. Det ligger betydligt svårare och längre steg framför landet innan de kan ta steget in i unionen.

En man dog den dagen - berättelse om de andra

Med tanke på de två döda flickorna på en italiensk strand skriver jag här nedan en liten berättelse om "de andra".


Han stod 25 meter från oss. 25 meter. Det är ingenting. Han bara stod där, alldeles nära. Han stod så nära att jag kunde se varenda rörelse i hans ansikte. Hans ögon så ledsna ut, uppgivna, upprörda. Han såg skrämmande ut.

Vi försökte tala med honom. "Vem är du?" "Vad vill du?" "Försvinn." "Om du inte försvinner måste vi gripa dig." "Försvinn!" Han stod kvar, såg vilsen ut. Desperat.

Vi började alla bli rädda. Han var ju en av dem. Vad ville han? "Försvinn." Vi sköt varningsskott. Han rörde sig inte, såg bara vilsen, sorgsen och ledsen ut.

"Vi måste ta in honom, få bort honom," sa jag. "Absolut, det måste vi," höll mina kamrater med. Men ingen vågade närma sig denne ledsna och vilsna man som stod med förvirrat ansikte och stirrade mot oss. Vi sköt ytterligare varningsskott, men inget hände.

"Vad ska vi göra?" frågade en. "Vi måste få bort honom," sa jag. "Hur?" undrade någon. "Jag tänker inte gå nära honom," sa en annan.

Vi stod så, jag och mannen, och stirrade på varandra en stund. Hans tomma uppgivna blick och ledsna magra ansikte stirrade in i mitt allvarliga och skrämda. Jag erkänner att jag var rädd, han var ju en av dem. Mina kamrater hade blivit sprängda i luften på grund av sådana som honom. Han och hans vänner hade gjort så att vi tvingades bygga en mur runt hela vårt land för att skydda oss själva. De var djävlar och han var en av dem. Han och hans kamrater ville spränga oss, mörda oss, utrota oss.

Jag höjde mitt vapen. "Flytta på dig, annars skjuter jag." Han fortsatte stirra, än på mig, än på mitt vapen. "Försvinn, jag skjuter." Hans ansiktsuttryck förblev tomt och han rörde sig inte. Jag osäkrade vapnet. "Försvinn, jag skjuter!" skrek jag samtidigt som jag tog ett steg framåt. Han börjad se lite rädd ut, tveksam. Han vände sig om och såg tillbaka på byn som han kom ifrån och vände sedan blicken tillbaka mot mig och mitt höjda vapen. Han såg än mer vilsen ut.

"Försvinn, jag skjuter!" Mannen stod kvar och jag kände att jag började tveka. Skulle jag verkligen skjuta honom. Han såg obeväpnad ut, men med sådana som honom kunde man aldrig veta. Han kunde vara beväpnad. Eller inte. Jag visste inte, skulle jag verkligen skjuta en obeväpnad man?

"Försvinn." Min röst började darra. Jag tog ytterligare ett steg mot honom, höjde vapnet lite till, han såg osäker ut, rädd, vilsen, jag tog ett steg till. "Försvinn, jag skjuter skarpt." Han rörde sig inte jag höjde vapnet siktade nog, "försvinn," sa jag men han stog kvar. PANG!

Jag sköt. Ett skott. Precis bredvid honom. Han ryckte till, så skrämt tillbaka mot mig. Han vände sig mot byn, längtade tillbaka, men verkade inte vilja gå tillbaka. Han såg mot mig och vågade inte fortsätta. Han började darra. Solen stod högt på himlen, det var oerhört varmt. Men han darrade,

Han öppnade munnen och ville säga något. "Försvinn," skrek jag. Jag ville inte lyssna, de ljög ändå alltid. De var inte värda att lyssna på. "Försvinn!" Jag tog ett steg till och höjde åter vapnet.

"Hjälp!" Jag stannade till. "Hjälp!" Han sa det igen. "Hjälp mig." Jag sänkte vapnet. Mannen vågade sig närmare. "Hjälp," sa han, följt av mängd ord jag inte förstod. Desperationen lyste ut genom hans ögon. "Hjälp mig. Hjälp." Han började rota i sin stora utbuktande tunika. Han kom närmare. Han var farligt nära. Vad ville han? Ha hjälp? Vad letade han efter i sina kläder?

Jag höjde vapnet. "Stanna!" Han kom närmre. "Hjälp." Visst bad han om hjälp, men nu var han bara femton meter ifrån mig. "Stanna jag skjuter." 14 meter. "Hjälp" 13 meter. "Stanna, jag skjuter." Han fortsatte. PANG!

Dammet yrde kring honom. Jag hade siktat precis bredvid hans fot. Han stannade upp, såg på mig. Han grät. "Hjälp," skrek han. Han fortsatte framåt och började öppna sin tunika. Jag såg något glimma till där under. Ett bälte? Han hade något stort där under. 10 meter. En bomb!?

"Han har en bomb," skrek jag åt mina kamrater. "Hjälp mig," skrek mannen. "Skjut." PANG.

Vi sköt, allihopa. Ett vrål hördes från den lilla byn bakom den man som rasade ner framför oss. Fem meter. Han såg leden ut. Så fruktansvärt, oerhört ledsen. "Hjälp," viskade han fram.

Vi sköt två den dagen. Men ingen självmordsbombare som så många gånger tidigare. Vi sköt två den dagen. Vi sköt på grund av rädsla. Vi sköt två den dagen. En man som bar på sin dödssjuke son under sin tunika. Vi sköt två, för barnet dog tillsammans med sin far som bara ville ha hjälp. Vi sköt två den dagen. Det kommer bli fler.

- Denzel Millaki -

"Vad jävla trött jag blir"

"Vad jävla trött jag blir," utbrast en läsare av denna blogg i en kommentar. Anledningen var att jag inte delade denne anonyme skribents tankar kring uttrycket feminist. "Om du slår upp det så ser du vad det betyder." Det är självklart en bra uppmaningen, även om jag vet att feminism enligt SAOL är en rörelse som vill verka för lika rättigheter mellan män och kvinnor.

Det finns något i denna beskrivning som jag inte riktigt köper, och just den anledningen är en av två som gör att jag inte kallar mig feminist.

Om feminismen strävar efter att påverka både män och kvinnors rättigheter så undrar jag varför det i den publika debatten inte finns en enda feminist som vill ge avkall på de kvinnliga rättigheterna. Kvinnor får fortfarande ensam vårdnad om barnen vid skiljsmässa. Fadern måste bestrida detta påstående. Män kan inte bli våldtagna, det är bara kvinnor som kan utsättas för detta fruktansvärda dåd. Kvinnliga homosexuella har rätt att bli mammor genom insemination, manliga homosexuella får in adoptera.

Den andra anledningen till att jag inte kallar mig feminist är faktiskt av samma anledning som jag inte kallar mig kristen. Båda är uttryck som är så fruktansvärt utvattnade och överanvända av framför allt politiker som vill locka till sig väljare. I Sverige säger politikerna att de är feminister. I USA att de är kristna. Väljarna jublar.

Jag vill att kvinnor och män ska leva på samma villkor. Jag vill att du oavsett kön ska ha samma rättigheter i allt. Lagar ska vara blinda inför vilket kön en människa har. Löner och villkor ska sättas utifrån prestation och inget annat.

Kanske gör detta mig till feminist i SAOL och den arga anoyma skribentens ögon. Men jag skulle aldrig få för mig att kalla mig det.

Inlägg och kommentar som föranledde detta inlägg

Ett ögonblick av nutids historia

Det är något speciellt att sitta och se Tommie Smith och John Carlos. Jag kunde personligen i namnen på dem förrän jag såg "Rakt på med K-G" ikväll. Däremot hade jag sett bilderna åtskilliga gånger. Historiska bilder. Som Berlinmuren, 11 september och de amerikanska soldaternas intagande av Bagdad. Ett stycke nutidshistora.

Att se dess båda herrar som i en tid av starka motsättningar mellan svarta och vita vågade stå upp och säga sin mening, vågade genomföra en demonstration inför miljoner TV-tittar är speciellt. Att lyssna på dem, även om de säkert är och låter väldigt mediatränade, är intressant. De har upplevt mycket och vet mycket.

De är inspirerande att höra dem och lyssna till deras berättelse, även om formatet är knystat och det känns som om de båda herrarna fått frågorna innan programmet och förberätt sina svar. Jag önskar att det fanns fler som dem, människor som säger sin mening via fredliga men starka demonstrationer.

Jag önskar att världen skulle innehålla fler människor som den äldre Mandela, Ghandi och herrar Smith och Carlos. Människor som via icke våldsamma demonstrationer når framgång.

När en panel med Pernilla Wiberg i spetsen kom in bytte jag kanal.

Cannabis, FRA och Dressman

Det är svårt att hinna med bloggen när jobbet tar mycket tid. Har varit ledig tre dagar på de senaste 24. Nästa helg bli dock helt ledig och jag hoppas på sol så att det blir en vända ner till Simrishamns vackra stränder och kanske en tur till Kiviks musteri.

Veckan som gått har återigen handlat om FRA. Några folkpartister har blandat ihop äpplen med morötter och tror helt plötsligt att militär och polis är samma sak, att FRA-lagen ska något med brottsmisstanke att göra. Om de verkligen menar allvar med sitt förslag så är de fyra på sätt och vis ett större hot mot demokratin än vad lagen är. Om de på fullt allvar vill bland in militären och hela försvarsdepartementet i justitiedepartementets åtagande så är de ute på mycket, mycket djupt vatten.

Troligtvis handlar det bara om ett utspel för att försöka samla in fler personröster. De har inte mycket med verkligheten att göra.

Alla som undrat över varför skåningar är så glada har fått sitt svar. En cannabis-liga har sprängts och vi kan väl i framtiden emot se lite mindre glada människor i söder. Men skåningar är som bekant alltid glada.

Ett av cannabishusen är ett gammalt café. Farstorp utanför Hästveda börjar allt mer likna Amsterdam...

Ordningen är återställd på listan över mest sökta ord på bloggportalen.se. Sex, blondinbella och string regerar återigen.


Galgarna på Dressman... Det finns i tidningsvärlden något som kallas julitorka. Den värsta typen av nyhetstorka. Då får man gripa efter halmstrån.


Alla sätt är bra...eller.

Antar att alla sätt är bra för att hitta en mördare. Det är väl först när spåtanter och medium kan höras som riktiga vittnen och anses trovärdiga i en rättegång som det börjar bli lite läskigt.

Och andra sidan så fungerade det ju rätt bra med präster och andra mindre insatta som vittnen under häxprocessen. Som vi alla vet gick ju det finemang.


Dressman ägs av nazister.

Nej! Hjälp, hängarna på Dressman liknar hakkors. Detta är bara en i raden av hemskheter som finns runt om i vårt samhälle. Tänk bara på den hemska glaspenisen i Stockholm eller det snudd på hädiska snedvända korset i nationalflaggan. Exempel är många. De lömska arkitekterna tar över vår värld.

De har uppenbarligen missat några saker.

Tror att de tre föredetta folkpartiledarna har missat några saker. Sverige är varken demokratiskt eller modernt i detta avseende. Inte heller kan man kalla delar av får flyktingpolitik för human eller ens rättssäker. Vår avlyssningslag är ett skämt och har större integritetskränkande hål än FRA-lagen.

Så de har nog missat att Sverige inte alltid är liberlast i dessa frågor.


Jag är stolt över alliansen

Det är inte utan att jag faktiskt blir lite stolt över den svenska regeringen. En mer principfast dito har vi väl knappast haft på mycket länge.

I princip alla förutom de fyra partiledarna, ÖB och försvarsministern är emot FRA-lagen, men likväl står sig statsminister och övriga tre fast. FRA-lagen är bra för Sverige. FRA-lagen behövs.

Ledare ska ju som bekant leda vägen, inte göra som vissa centerpartister och folkpartister gör, det vill säga i efterhand påstå att "om det vore omröstning idag hade jag röstat nej". Då leder man inte vägen utan kommer precis som vilken sverigedemokrat som helst långt efter och skriker "vänta på mig, jag håller med er. Lyssna på mig."

Dock finns det faktiskt en gräns för principfasthet och när den korsas hamnar vi uteslutande i tjurskallighet. Det är någonstans på denna tunna gräns som partiledare Reinfeldt, Olofsson, Björklund och Hägglund balanserar.

Jag är stolt över att ha en regering som så starkt står för sina åsikter, även om de nog börjat inse att de faktiskt inte har något folkligt stöd i frågan. De vill till varje pris leda sitt folk i den riktning de tror är rätt.

Ledare ska visa vägen och gå först. Problem uppstår dock när ingen följer efter. Ni vet väl vad man kallar en ledare utan följe? Bara en människa som tar en promenad.

Ett nytt begrepp på tio-i-topp

Ser att sd har tagit sig in på mest sökta på bloggportalen. Inte så konstigt med tanke på det uppsving partiet fått när de mp och s tog avstånd i från dem samt under Göran Hägglunds tal.

Undrar om man vägra betala skatt med argumentet att man inte vill betala löner till sd-medarbetare.

15 miljarder försvinner från statskassan.

Jag är ingen ekonom men tror mig ha förstått att riksbanken höjer räntan för att minska köpkraften hos svenska konsumenter och därigenom sänka infaltionstakten.

Om då moderaterna sänker skatten och på så vis ökar den svenska köpkraften så betyder det ju bara att riksbanken måste höja räntan än mer.

Känns lite märkligt när Sveriges riksbank tar större ansvar för den svenska ekonomin är den svenska regeringen gör.

Och jag som trodde att västvärlden var fri

Tydligen får man i revolutionens, liberalismens och frihetens Frankrike inte längre tycka och klä sig som man vill. Enligt SvD har en kvinna nekats medborgarskap på grund av att hon bär burka.

Jag kan tycka vad jag vill om burka och kvinnoförtryck. Men att gå så långt att använda detta i argumentation för att inte ge någon medborgarskap är befängt. Herregud, var ska vi då sätta gränserna? Är en psyksjuk värdig ett medborgarskap i Frankrike. Tror väl knappast att en psykiskt sjuk människa kan anpassa sig till franska normer.

Får man bära polkagrisrandig kostym? Rosa träningsoverall? Får man som fransk medborgare vara homosexuell? Det strider ju direkt mot den katolska tron.

Jag kan som fritänkande och öppen svensk förkasta det kvinnoförtryck som denna kvinna lever under, men jag kan aldrig tvinga henne att leva på något annat sätt.

Hade hon istället för att vara en burkaklädd kvinna varit en strippdansös och nymfoman klädd i enbart string under intervjuerna i medborgarskapsutredningen hade hon fått sitt franska pass direkt. Frågan är om en naken, knarkande och strippande kvinna är en bättre kvinna än en brukaklädd. Tydligen är det så i Frankrike.

Är inte detta samma argument som nazisterna hade?

Hade det varit omröstning idag hade Birgitta Ohlsson (fp) enligt Expressen röstat nej till lagen. - Det har blivit en bred politisk rörelse, säger hon.

Är inte detta ungefär samma argument som nazistiska väljare använde för att freda sig när det uppdagades vad dess ledare hade gjort? "Om jag bara visste detta så skulle jag aldrig ha röstat på nazisterna. Aldrig, aldrig, aldrig."

De nazistiska väljarna kunde dessutom argumentera att de var rädda för sitt eget liv om de kritiserade nazisterna och röstade emot dem i valen. En sådan ursäkt har inte Ohlsson.

I stort har inget ändrats från omröstningen tills nu. Ohlsson visste redan innan omröstningen vad folk tyckte, ändå lade hon ner sin röst istället för att stå för det hon trodde på, att rösta nej.

Beslut fattas av de som dyker upp och tar ställning. Kappvändare som kvittar ut sig har jag ingenting till övers för.


En människa är en människa, muslim eller inte.

Vi ser på den muslimska världen. Vad ser vi? Det är en subjektiv fråga. En del ser ett hotfullt, kvinnoförtryckande samhälle. Andra ett tryggt samhälle vilande på gemensamma värderingar. Jag antar att båda är rätt. Beroende på från vilken bergstopp man ser så ter sig sanningen annorlunda.

Jag har problem med länder som Iran där ett brott mot religionen är ett brott som kan ge dödsstraff och fängelse. Jag är emot länder som Saudiarabien där kvinnor fortfarande inte får köra bil. Jag har dock ingenting emot islam. Folk får tro på precis vad de vill, de får leva ut sin tro på vilket sätt de vill, så länge det inte skadar någon eller någon känner sig tvingad att utföra handlingar som denne annars inte vill utföra.

Det finns också en skillnad mellan muslim och muslim, precis som det finns en skillnad mellan kristen och kristen. Jag antar att både jag och Jehovas vittnen räknar oss som kristna. Ändå har min tro väldigt lite med deras tro att göra. Jag skulle själv inte vilja att någon blandade ihop mig med dem.

Precis så är det i den muslimska världen. De islamistiska fundamentalister som extremister i Sverige vill få oss att tro att samtliga muslimer är långt ifrån, så otroligt långt ifrån, en rättvis bild av det muslimska samhället. Det är totalt felaktigt att tro att alla muslimer är terrorister.

Tycker du att den sista meningen är skrattretande, att det är sjävklart så ska du veta att det inte är så. Idag avlyssnar svensk polis och militär i mycket större utrsträckning muslimer än etniska svenskar. Den nya FRA-lagen kommer inrikta sig på muslimer (och ryssar också, tydligen). Detta på grund av att det anses vara större sannolikhet för en muslim att vara terrorist än att en etnisk svensk skulle vara det.

Religös fanatism är förkastligt, mördande i vilket namn som helst är mord. Men tro att samtliga muslimer är fanatiker, att samtliga muslimer är terrorister är idioti. Många av de muslimer som idag lever i Sverige har flytt undan just denna typ av förtryck.

Vi ser på vår omvärld utifrån vår världsuppfattning och tycker att stamsamhällen i Amazonas är primitiva, att afrikaner är fattiga och muslimer terrorister som klär sig i skynken. Jag vet inte hur de ser på oss, men jag tror inte att den bilden de har av mig stämmer överrens med verkligheten. Därför ser jag inte dem som primitva, fattiga eller terrorister utan ser dem som människor. Människor.

Världen hade varit mycket bättre om människor insåg att alla människor är människor och att ens egen världsbild i sanning aldrig är sann.

Tänk vad rätt man kan få

Mycket riktigt fick inlägget Blondinbella lever under dödshot den effekten att min blogg tangerade mest besöksrekordet för en dag.

En fantastisk ung kvinna, Blondinbella. Genom att enbart tala om oväsentligheter har hon lyckats bygga upp ett framgångsrikt bolag. Tänk vad som kan hända den dagen och lämnar handväskorna och börjar snacka politik istället!

Begriper mig inte på nyheter längre.

Om ditt land utsätts för signalspaning, vad gör du då? Jag tror att de flesta är överrens om att försöka förhindra att känslig information avlyssnas. Så jag begriper mig alltså inte på denna "nyhet". Idioti.

Elm och Ronaldo - moderna slavar

Så uttryckte sig i alla fall Sepp Blatter om Christiano Ronaldos uteblivna flytt till Real Madrid.

Jag tycker faktiskt för första gången någonsin att herr Blatter har en poäng. Idrottsvärlden är den enda värld där spelare kan tvingas finna sig i att inte ha full kontroll över sitt liv.

NHL är värre, där skickas spelare fram och tillbaka som de hockeykort som ungar förr bytte med varandra.

Moderna slavar är faktiskt inte en så dum liknelse. Om det inte vore för att "slavarna" tjänar 150 miljoner om året.

Och lagen används till... eh... alltså... eh..?

Det finns två saker som du aldrig vill veta hur de kommer till - korvar och lagar.

Var detta menat som ett skämt eller?

Det måste vara ett skämt att mp och s går ut och berättar att de inte ska samarbeta med sd. Hur många trodde egentligen att de skulle göra det?

Sanningen är att de inte behöver det eftersom sd om de ska följa sitt partiprogram kommer rösta med s i många av det partiets förslag. Ett nytt parti i riksdagen kan aldrig och kommer antagligen aldrig få inflytande vad gäller regeringsplats. Inte heller kommer sd få så pass många röster att de kommer få många om några platser i utskotten.

Så ingen blev förvånad, s och mp vinner inga röster på det. Det enda resultatet som detta utspel får är att sd återigen nämns som ett seriöst parti vilket för alla om är motstånader till deras politik tycker är olyckligt, så även jag.

Sd kommer komma in i riksdagen, det är ett faktum. Jag bryr mig faktiskt inte om orsakerna till varför stora delar av det svenska folket blir mer främlingsfientliga när det går bra för landet. Dock ser jag faktiskt inte sd:s kommande intåg i Sveriges riksdag som en katastrof.

Mycket av det partiet vill är saker som vilken vettig människa som helst vill. Ta bort den begränsade invandringen så har vi bättre sjukvård, bättre omsorg, bättre skola och fler poliser. Till detta kommer en större militär, vilket jag inte bryr mig så mycket om. Min personliga åsikt är att länder inte bör utbilda folk i att skjuta ihjäl andra människor, men alla kan ju inte tycka som jag.

Kommer sd in i riksdagen är det ett demokratiskt valt parti och ska bemötas därefter. Det är dock olyckligt att ett parti som på fullt allvar menar att barn mår bättre av att befinna sig i krigshärdar än i Sverige vinner så många röster. Det är olyckligt att ett parti som menar att Sverige inte har råd att hjälpa dessa barn får stöd för sina tankar. För sanningen är den att om dessa barn inte får komma till Sverige så tvingas de att stanna där de är. De flesta andra länder har nämligen redan partier som sd i sina riksdagar. Sverige är den öppna dörr som dessa barn behöver. Men om två år slås den hårt och abrupt igen.

Men tydligen skiter Svensson i ensamkommande flyktingbarn om Svensson inte har råd att köpa platt-TV.


Vill inte skryta men...

... gör det i alla fall.

Detta skrev jag den 6 juli och nu har det blivit verklighet.

Även om inte min finasieringsmodell är antagen än så kommer den nog att bli det till slut.

Blondinbella lever under dödshot...

... tillsammans med alla andra som sitter framför datorskärmen och känner sig tyngda av förväntningarna från sina läsare.

Jag är inte en av dem, mest beroende på att knappt några läser det jag skriver, även om jag antar att rubriken på detta inlägga kommer ge en hel del nya besökare. Ett hej till er och ett välkommen tillbaka till alla andra.

Eftersom mitt jobb tar allt mer tid numera, tidningsredigerare, så blir det lite ont om inlägg vilket faktiskt irriterar mig. Kanske ett tecken på att jag ligger farligt till... Problemet med den typ av artiklar som Aftonbladets nätupplaga idag har om att bloggande är en livsfara är att jag börjar tro att jag själv är en av dem som är drabbade. Precis likadant reagerar jag när jag läser om fetma, hjärtattacker, cancer och sömnproblem.

Naturligtvis ger funderingarna om sömnproblem mig verkliga sömnproblem eftersom jag är orolig över att ha sömnproblem och oron ger mig problem. En sort moment 22 där.

Dock är avlidna skribenter inget ovanligt. Tänk bara på Hemingway och Dagerman. När skrivkrampen sätter in vet ingen vad som händer. Att dessutom en stor procent av dagens journalister och författare har ett litet för nära förhållande med flaskan gör att antalet döda i förtid ökar.

Så nu kommer jag alltså vara rädd för att dö bloggandes. Nåja, vi ska ju alla dö av någonting... Varför inte med en laptop i knäet.


Staten är direkt rasistisk!

Det finns tydligen fortfarande en del som inte riktigt begriper sig på den kritik som FRA-lagen fått riktat mot sig.

"Det är inte så att man går igenom och läser alla mejl, utan FRA har sökbegrepp som plockar ut exakt rätt mejl. Det är inte så att om någon skriver "bomb" så blir det träff. Det är bara de mejl som möter sökbegreppen som tas hem för mänsklig läsning, resten passerar."

Så säger vår nye försvarsminister Sten Tolgfors i en intervju med SvD. Vilka dessa sökbegrepp är tror jag nog de flesta kan fundera ut. Mejl som skickas på arabiska kommer definitivt alltid att läsas, mejl till länder i Mellanöstern likaså. De svenska medborgare som har ett namn som får regeringen att tänka på terrorister, till exempel Ibrahim Baylan, kommer definitivt få sin mejl genom gångna. Alltså, det är bara svenskar med arabiskt påbrå som har något att frukta. Vita svennar kan sova lugnt. Som vanligt med andra ord.

I samma intervju påstår han att det inte handlar om en massavlyssning på grund av att inte alla mejl kommer läsas igenom. Och det är här han avslöjar att han inte fattat någonting, i vart fall inte av min kritik.

Jag vet att inte alla mejl kommer läsas igenom. Med stor sannolikhet kommer mina mejl aldrig att gås igenom, även om jag inte direkt har ett svensktklingande namn. FRA har dock möjligheten att göra det. De kan om de vill leta upp strömmar från ett specifikt IP-nummer eller telefonnummer och kolla av det. Om de får riktlinjer från staten att göra så.

Detta har de inte kunnat göra innan eftersom kablarna tillhört bolagen och inte staten. Telenätet var statligt, så det gjorde de vad tusan de ville med. Men nu har kablarna dragits av företag och därför äger företagen dem. Men staten har numera rätt att göra vad de vill.

Tolgfors, jag vet att inte alla mejl kommer läsas, jag är ingen idiot. Vänligen behandla mig inte som en. Jag är emot principen att staten tar sig rätt att kunna göra denna form av intrång i mitt privatliv. Oavsett hur många regler ni omgärdar lagen av så är fortfarande principbeslutet fattat, att staten inte respekterar mitt privatliv.

Ni har givit FRA möjligheten. Och om du inte närmare specifiserar dina "sökbegrepp" så utgår jag ifrån att staten dessutom är direkt rasistisk.

Grattis, typ.

Vad ska man säga. Är detta ett skämt eller bara ett tecken på att det i världen idag fortfarande finns samhällen som inte anser kvinnor förmögna att göra annat än att sköta barn och hem medan mannen är den som arbetar på åkrarna. Det är väl i så fall det som är grejen med historien. Att kvinnan och mannen varit så desperata i sin jakt på en son att de säljer allt de äger och har samt tar ett lån som deras nyföddason nu kommer tvingas arbeta av, om de ens överlever.

Vi lever på samma jord men jösses vad olika våra liv kan vara.

Lycka till nu, paret Panwar, hoppas ni blir lyckliga.

Aftonbladet, ännu en gång trycker ni värdelösa nyheter på er hemsida. Granska de sociala förhållandena i ett land där 70-åriga mormödrar känner sig tvingade till provrörsbefruktning.

NEJ! Inte en till!!!

Nej! Inte ytterligare en sakkunning som är emot lagen. Det kommer ju bara få Alliansen att bli ännu mer tjurskallig och tycka än mer om sin lag eftersom de nu fått ytterligare ett bevis på att det bara är de som förstår sig på den.

Sluta nu, all ni experter, att dissa lagen. Sluta omedelbart. Visst, ni hamnar i tidningen, samlar pluspoäng och mår säkert jättebra av det, men ni gör ju bara Reinfeldt, Björklund, Hägglund och Olofsson än mer säkra på att de måste ha sin lag.

Varför de fyras gäng tycker lagen blir viktigare ju fler som är emot den vet jag inte.

Aftonbladet avslöjar en flera hundra år gammal sanning

Ät som vanligt och gå ner i vikt. Allt du behöver göra är att motionera. Jag förstår inte riktigt vad nyheten i det här är. Hjälp mig någon

För mycket tid på stranden David Elm

Tydligen har David Elm spenderat lite för mycket tid på stranden med beachvolleyboll under sommaruppehållet för hans nedtagning igår såg i det närmaste ut att komma reflexmässigt. Snyggt var det inte, däremot väldigt uppenbart och för mig stod det igår klart att vi måste få proffessionella domare i allsvenskan. Låt varje klubb pröjsa 75 000 i månaden till domarens löner. Det ger 1 200 000 i månaden, fördelat på allsvenskan 32 domare (medräknat reserver och linjemän) vilket ger varje domare en lön på  37 500 före sociala avgifter, vilket ger 18 750 i lön före skatt. Inte så tokigt för att springa omkring och blåsa i en liten visselpipa.

Lägg därtill pengar från förbundet och eventuella sponsorintäkter om reklam får förekomma på domarnas kläder, så kan nog varje domare i framtiden kunna kvittera ut en sisådär 20 000 efter skatt.

Jag tror att alla tränare och spelare i Allsvenskan tycker att 75 000 kronor i månanden är väl spenderade pengar.

Kalmar fick en oförtjänt pinne mot ett tappert kämpande Halmstad på ett vackert och soligt Fredrikskans. Ett bra lag ska ha tur, och det har FF just nu.

På tåg mellan Kalmar och Malmö - var du med?

Åkte tåg mellan Kalmar och Malmö idag. Det började med att tågvärdinnan förklarade att "i den tysta avdelningen så är bara avstängda mobiltelefoner och låga samtal välkomna". Lite moloken lyfte jag rumpan från stolen och gick ut och satte mig på andra sidan plastdörren.

Jag är ju varken en avstängd mobiltelefon eller ett låtmält samtal så jag fick alltså inte sitta bland de andra telefonerna där inne. Var dock förvånad över antalet telefoner om faktiskt var med på tåget.

Det hela fortsatte i Hovmantorp där det förkunnades att vi skulle vänta på ett tåg som skulle ankomma sju minuter över fem vilket naturligtvis var oerhört imponerande med tanke på att det var vår avgångstid från Kalmar. Detta rättades sedemera till sju minuter över sex då tåget mycket riktigt lämnade Hovmantorp. SJ:s förseningar är som bekant alltid i tid.

Att bli stående i Hovmantorp hör till vanligheterna för vana tågresenärer på sträckan Kalmar-Malmö och för min del spelar det inte så stor roll. Tåget har alltid några minuter över i Alvesta och för min del tittar jag precis lika gärna ut över en sjö i Hovmantorp som i Alvesta.

Väl i denna metropol blev tåget dock stående. Vi väntade och väntade. Sedan plingade det till i högtalar systemet och en röst förkunnade att "anledningen till att vi nu står stilla här i Alvesta är att vi förtillfället inte har någon lokförare. Men vi kommer få en inom kort." Tydligen hade ingen berättat för den käre lokföraren att tåget skulle fortsätta till Malmö.

Till slut kom vi dock iväg och tågvärdinnan började gå i gångarna. "Nypåstigna," frågade hon högt för att väcka uppmärksamhet hos de nytillkomna passagerarna. "Det skulle väl vara lokföraren då," svarade en äldre gentleman till munterhet från sina medresenärer.

Ja, detta fantastiska tågbolag vi har i landet. Humor, det bjuder de på i alla fall.

---------------------------------------

För övrigt...

... är det rätt imponerande att motståndare till FRA-lagen kallas för nya liberalister med tanke på att Locke och Voltaire skulle vara direkta motståndare till lagen.

... är det än mer imponerande att partier som inte kan hålla sams, inte kan presentera en gemensam politik och inte har presenterat någonting eget sedan valet lik förbaskat går framåt i oppinionsundersökningarna. Var folk verkligen så trötta på ordförande Persson?

... begriper jag inte att folk vågar åka bergodalbanor. Det ser ju direkt livsfarligt ut!

... så hoppas jag att alla som vill ha hårdare regler mot sjuka nu verkligen njuter när de läser om cancersjuka som ska arbeta och whiplashskadade som definitivt måste arbeta. Ni som tycker detta verkar sjukt, skyll inte på Försäkringskassan, de följer bara regler.

... önskar jag er alla en fortsatt trevlig helg.

Tänk om Reinfeldt blivit domare!

Tillbaka från skogen, stubben har hjälpt. Inte längre lika nere i skiten längre.

Kom att tänka på en sak där i stillheten. Tänk om statsministern fått för sig att bli domare. Det kunde ju bli intressant.

Försvarsadvokaten:
- Herr domare. I och med att en annan man erkänt och att polisen funnit fingeravtryck samt dna av denne man på brottsplatsen och att mannen nu visat polisen var kroppen ligger begravd så är det för alla uppenbart att min nyss dömde klient är oskyldig. Jag yrkar därför på att min klient släpps med omedelbar verkan från sitt livstids fängelsestraff.

Domare Reinfeldt:
- Men, beslutet är ju redan fattat.

Försvarsadvokaten:
- Herr domare, detta är fruktansvärt. Herr domare, ni skämmer ut hela det svenska rättsystemet.

Domare Reinfeldt:
- Det går inte att ha en konstruktiv diskussion i detta nu rådande klimatet.

Försvarsadvokaten:
- Detta är en skandal!

Domare Reinfeldt:
- Jag tror alla tjänar på om denna debatten lägger sig.

Vilken tur att han bara blev statsminister.

Detta meningslösa våld

Läste precis på SVT-text om en ung kvinna från Södertälje som knivmördats på öppen gata.

Detta meningslösa våld som aldrig tar slut. Vad beror det på, varför kan vi inte stoppa det?

Vilka mekanismer i en människa är det som gör att han/hon får för sig att ta en annan människas liv? Vad är det som gör att alla spärrar släpper och en människa tar en kniv, går ut i natten och kör den rätt igenom en annan människa? Jag förstår det inte, men jag önskar att jag gjorde det. Det skulle göra världen lite enklare att leva, lite mer uthärdlig.

En tanke och omtanke går här och nu ut från mig till alla er som förlorat någon i detta meningslösa våld. Den kanske inte hjälper, men jag tänker på er i alla fall.

Nu ger jag mig ut i skogen. Där har jag en stubbe, en halv mil bort från stigar och andra vägar. Ibland ser jag en älg som förirrat sig bort från de invanda stigarna. Oftast hörs ljudet av fåglar. Där finns stillheten, där är lätt att finna ro.

Ibland är denna värld så jävla otrevlig att jag inte vill vara en del av den.

Tack till er som läser

Hej alla läsare!

Ett stort tack till er. Jag har förstått att det finns ett par tre stycken som läser denna blogg med jämna mellarum. Mitt allra ödmjukaste tack till er för detta. Eftersom jag är ny i denna värld tar jag tacksamt emot tips om vad som gör en blogg bättre.

Kommer framöver antagligen bjuda på en lite lättare sommarläsning för intresserade. En lättsam, mordisk historia som i detta nu håller på att ta form.

Återigen, tack!

Råd till unga fotbollsmålvakter, Mamma Mia och Eu

Ett råd till alla unga fotbollsmålvakter där ute. Om ni i framtiden får tillfälle att bli proffs så välj då inte Hammarby idrottsförening.

För övrigt...

... så undrar jag vilka det var som valde den regering vi numera har. Verkar inte vara någon väljare som håller med om FRA-lagen, hårdare tag mot sjukskrivna, ja till och med utförsäljningen av Vasakronan, Apoteket, Systembolaget och övriga statliga bolag verkar möta protester. Trots att allt detta var vad alliansen lovade i valet. Mycket märkligt.

... så undrar jag också vad det är som är den drivande kraften bakom avlyssningslagen. Har börjat fundera kring detta, snart klar. Svar väntas inom kort.

... tror jag inte att jag kommer se den nya "Mamma Mia" -filmen. Jag har för mycket respekt för Pierce Brosnan för att jag någonsin ska kunna se honom ta ton.

... är jag fortfarande helt säker på att SD kommer in i riksdagen. De partier med lättast tillgängliga budskap får alltid röster. Att politiken aldrig kommer gå att genomföra är en helt annan sak.

... borde alla som påstått att ungdomen idag inte är intresserad av politik skämmas. Ge ungdomarna en fråga som de bryr sig om, då händer det saker.

... är det verkligen dags för oss svenskar att förstå att vi är en del av den Europeiska unionen och inte fortsätta tala om våra allierade som "de där andra". Jag tänker under sommaren, när jag har tid, ta upp viktiga frågor och informera om Eu på denna blogg. Antagligen kommer ingen läsa, men förhoppningsvis blir några mer intresserade. Ska förövrigt betona att jag själv är starkt kritisk till Lissabon-fördraget samt den form av allt mer överstatligt sammarbete som unionen håller på att ta. Jag är dock inte Eu-kritisk.

John Rambo - jösses vad bra

Jag trodde aldrig att jag skulle säga det med jag har aldrig sett en film med scener som så tydligt visar hur jäkla illa en folkrensning kan se ut.

"På västfronten inget nytt" är en poetisk antikrigsberättelse, "Hotell Rwanda" är också fruktansvärt bra, men det roa avrättande i inledningsscenen av "John Rambo" är fruktansvärd. Alla som nu inte tycker att det är en bra idé att skicka svensk fredsbevarande styrka till Sudan och Tchad eller som tycker att de unga svenska män och kvinnor som sätter sina liv på spel för att stoppa denna typ av massavrättningar har nog inte riktigt förstått.

Filmen dör lite när Stallone själv börjar gå bersärk, men innan dess fungerar den bra.

Låt den religiösa högern skrika sig hesa

Jag hoppas verkligen att han skaffat ungen för att han vill ha barn och inte för att han ska bli känd. Tyvärr tror jag nog att det kan vara så. Vissa gör ju som bekant allt för pengar.

Annars har jag inget som helst problem med det. Att vara en bra förälder beror på mycket. Ens kön, religion eller sexuell läggning har dock ingenting med saken att göra. Jag har sett tillräcklig mycket skit i "normala" familjer för att inse att det faktiskt är på det viset. Sen kan den religiösa höger skrika sig hur hesa de vill.


Ska det vara så jäkla svårt att fatta

Och här har vi nu ett utmärkt tillfälle för tredje världen med Afrika i spetsen att äntligen kunna komma på fötter. Fattiga länder där jordbruk är huvudnäringen måste ju jubla över detta.

Ändå kommer det svarta rubriker om att "den där miljövänliga etanolen minsann höjer matpriserna". Idioti!

Till att börja med utgörs stor del av Europas etanol av kasserat och EU subventionerat franskt och italienskt vin som ingen vill ha. För det andra har USA och Europa infört strafftullar på utländskt vete och korn för att skydda det inhemska jordbruket som annars skulle dö ut på grund av billigare spannmål från Asien och Afrikar.

Detta har fått till följd att bonden i Afrika inte kan sälja sitt vete i Europa och därför blir det mer lönsamt för honom att lägga ner, leva på av Europa skänkt livsmedel och börja göra något annat mer lönsamt.

Nu vill jag inte på något sätt verka som om jag är emot bistånd, men där finns en problematik med dels korruption och dels nyss nämnda jordbruksdito.

Med andra ord, slopa protektionismen i jordbrukspolitiken, köp in vete från Afrika, satsa pengar på att bygg upp en fungerande infrastruktur och och skapa på så sätt en fungerande ekonomi i detta av vita européer från misskötta land.

Och så började Stockholm fungera som vanligt igen

Trots pendeltåg och tunnelbana slutade huvudstadens befolkning att gå till jobbet när de inte längre kunde åka buss. För mig som varje dag cyklar tre kilometer till jobbet på grund av att det inte finns en busshållplats i närheten av arbetsplatsen så ter det sig skrattretande att unga verila människor i Stockholms innerstad inte kan ta sig till jobbet när lokalbussen slutat gå.

Det finns cyklar, ni har ben att gå med. Ja, i Stockholm har ni ju för fan tunnelbana och pendeltåg. Ändå klara vissa av er inte av att ta er till jobbet.

Många är de som gråter, framförallt krönikörer i diverse tidningar. Buhu buhu, jag förstår er strejk att ni vill ha skäliga löner, men buhu buhu, varför måste det drabba mig. Jag har ju inte gjort något. Er strejk drabbar oskyldiga.

Personligen läste jag inte en enda krönika eller kändisblogg som klagade på att sjuksköterskornas strejk drabbade oskyldiga. Fast det är klart, den strejken drabbade ju bara äldre som behövde höftledsoperationer, människor med inte så allvarliga hjärtfel och diverse andra inte direkt livshotat sjuka.

Snälla ni bortskämda Stockholmare. Gå ut och rör er för fan!

Inget att rycka på axlarna över.

Detta är egentligen inte så konstigt som det låter, i vart fall inte i USA. Landet där journalister kan dömas till fängelse som de på anmodan av staten inte avslöjar sina källor. Den dagen den lagen kommer till Sverige kommer jag genast sluta med mitt yrke och bli politiker istället. En sådan lag kan, ska och borde inte finnas överhuvudtaget.

USA är inte frihetens förlovade land, för er som inte redan visste det.

Kanske en tröst, även för Reinfeldt

Har varit dålig på att skriva inlägg, men det har sina själv. Imorgon blir det åttonde raka arbetsdagen och det har liksom inte blivit någon tid över för bloggen. Det är som bekant väldigt kul att blogga, men det betalar inte många räkningar. Ja, om man inte är blond, moderat och tonåring förstås.

Det är skönt att se att bloggvärlden åter samlat sig och de mest sökta begreppen på bloggportalen är återigen sexnovell, sexblogg och kort och gått sex. På sjunde och åttonde plats befinner sig FRA-lagen, men det är bara en tidsfråga innan de trillar ut från listan.

Naturligtvis skulle är det lätt att kalla bloggvärlden för ytlig vid ett sådant här tillfälle, men jag väljer att istället se på det hela som en form av uppmuntran. Oavsett hur mycket det stormar, oavsett hur stora problemen verkar vara så återgår allting till slut till sitt utgångsläge. Världen och livet går vidare, om än i en lite mer övervakad form.

Kanske är det en tröst, även för vår statsminister.

För övrigt...

...önskar jag vår landslagsmålvakt lycka till i Holland.


... hoppas jag verkligen på en ny "Vänner"-film

... har vi nog sett Ronaldo och Ronaldinhop på fotbollsplanen för sista gången

... bryr jag mig inte det minsta om vad handels säger om mineralvatten. Tro tusan att mineralvatten inte är en större miljöbov än mjölk, öl och juice. Lite konsigt att inte läsken är med i det här. Kan man tro att ett visst bolag med begynnelse bokstav C gärna vill se lite mindre konkurrens från mineralvattnet och därför menar att det är en miljöbov? Mitt råd. Drick kranvatten, och om du nu måste ha bubblor i, skaffa en apparat.


RSS 2.0
Creeper