Första steget mot ett friskare USA

Snart är demokraternas presidentkandidat utsedd och det som många tidigare trott verkar även bli verklighet, Barack Obama kommer bli nominerad.
Detta är det första steget mot ett friskare USA. Ett USA som inte invaderar stater på tvivelaktiga grunder, ett USA vars ledare aktivt vill delta i utrikespolitiken och en president som kan hålla ett tal utan att trilla på orden.
Men det är som sagt bara det första steget. Det andra är att lyckas slå John McCain i det riktiga presidentvalet. Något som kan bli nog så svårt då McCain har otroligt mycket mer erfarenhet än Obama.  Gubbens äldsta son är ett år äldre än Obama.
Vietnamn-veteranen McCain har dessutom större trovärdighet i den viktiga utrikespolitiken och det finns en risk att den unge Obama kommer ses som en pojkvasker under debatterna med McCain. Vilket han ju faktiskt är i jämförelse.
Men den stora frågan jag ställer mig är inte huruvida McCain har bättre meriter eller om Obama är en bättre talare. Den viktigaste frågan, den jag tror kommer avgöra hela presidentvalet. Är USA redo för en svart president?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Blogglista.se Bloggar.Topplista.se - topplistan med de bästa bloggarna - lägg till din blogg du också! Affärsverksamhet bloggar Allmänt