Härlig dag i sportens värld

Började eftermiddagen med att se Sveriges landslag i fotboll skämma ut sig mot ett B-betonat Ukraina. Inget ont om Ukraina som fotbollsnation, de hamnade i en stark kvalgrupp och har kvaliteter som gör att de borde gått till slutspel. Otur att de inte är där helt enkelt.
Spelet som landslaget producerade var dock beklämmande. Inte undra på det egentligen. Vi har en vänsterback som är högerback, en högerback som är mittfältare, en målvakt som inte spelat en tävlingsmatch av betydelse sedan Teddy Lucic var med i landslaget och målvaktsreserv som får en polsk riksdag att verka stabil.
Till detta kommer en skadad Linderoth, en betänkligt darrande Petter Hansson och en Fredrik Ljungberg ur form.
Det kan bli en kul sommar, men väldigt mycket talar emot det.

Fortsatte sedan kvällen med handboll och tänkte i mitt stilla sinne att jag äntligen skulle få se handbollsherrarna spela OS igen. Matchen började bra. Tomas Svensson plockade bollar som andra plockar dammråttor och försvaret såg som vanligt stabilt ut. Men anfallet. Precis som fotbollslandslaget hade handbollens dito förbaskat svårt att få bolluslingen i mål. Den ville inte in. Och spelet blev sämre och sämre.
Bara det faktum att inte förbundskapten Linell inte tog ut Kim Andersson som redan i förhandsintervjun visade tecken på att vara i en fruktansvärd obalans. Andersson är en fantastiskt handbollsspelare, men att tro att man kan slå Island utan att ens högernia gör ett enda mål på 60 minuters spel är naivt.

Inget OS för handbollsherrarna. Och antagligen inget EM-spel för herrarna efter gruppspelet.

Slutligen - Tomas Svensson, tack för allt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Blogglista.se Bloggar.Topplista.se - topplistan med de bästa bloggarna - lägg till din blogg du också! Affärsverksamhet bloggar Allmänt