Hata domaren - då får du kommentera EM-finalen

TV4:s beslut att låta Robert Perlskog kommentera EM-finalen är inte bara ett hån mot oss fotbollsälskare utan ett slag i ansiktet på allt vad sunt förnuft heter. Gårdagens match fantastiska match mellan ett tappert kämpande Polen och ett vackert spelande Tyskland förstördes till stor del av Perlskogs ständiga påhopp på den norska domaren.

De få gånger Perlskog berömde norrmannen var de gånger som den alltid like emenente Jens Fjellström hann före Perlskog i kommenteringen. Annars lät det på följande sätt:

En polsk spelare på mitten av egen planhalva försöker rensa undan bollen, denna tar på en tysk spelares hand. Polen behåller bollen under kontroll och kan istället för att rensa bollen spela sig vidare. Domaren, som låter spelet gå vidare just på grund av att Polen har fördel av bollen och för att han inte i onödan vill avbryta spelet, får då följande kommentar av Perlskog. "Nämen, nu måste han väl ändå blåsa av matchen, det är ju inte handboll vi spelar." Fjellström sitter tyst bredvid och kommenterar inte närmare Perlskogs utspel.

Att TV4  inte har några ordentliga kommentatorer är otroligt med tanke på den massiva armada av fotbollsmatcher kanalen fogar över. Spanska ligan, Serie A, Allsvenskan, fotbolls-EM och damallsvenskan förtjänar alla bättre kommentering än den TV4 erbjuder.

När de sedan ger finalen i ett av de största mästerskapen till en svamlande domarhatare så kan man bara anta att det sker som tack för lång och trogen tjänst.

VM-finalen om två år kommer kommenteras av Peppe Eng.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Blogglista.se Bloggar.Topplista.se - topplistan med de bästa bloggarna - lägg till din blogg du också! Affärsverksamhet bloggar Allmänt