Hur mycket kostar stjärnskrotet på HK?

I en utmärkt artikel visar DN var de miljarder försvaret varje år lägger beslag på tar vägen. En stor eloge till DN och reporter Gunnar Jonsson som gjort artikeln möjlig, även om Jonsson i mitt tycke lägger lite väl stor vikt vid utlandsstyrkan. Den kostar mycket, men det finns annat som kostar, i jämförelse, betydligt mycket mer.

För er som är insatt i försvaret, framförallt armén vet ni att det ute på förbannden finns ett skriande behov av befäl. Framförallt är behovet av fänrikar enormt. Det finns helt enkelt inte tillräckligt många befäl som kan utbilda de få värnpliktiga som nu rycker in.

Ändå visar artiklens grafik att antalet befäl idag är lika stort som när antalet värnpliktiga var dubbelt så stort. Med tanke på grafens utseende antar jag att denna siffra har varit konstant i över tio år.

Så hur kommer det sig då att vi idag har dåligt med befäl, men för tio år sedan, när det ryckte in 20 000 fler värnpliktiga än idag, inte hade det? Kort sagt, var tusan finns alla befäl?

Vore intressant att veta hur mycket stjärnskrotet på Högkvarteret i Stockholm kostar varje år. Och det vore definitivt intressant att veta vad alla majorer och överstelöjtnanter runt om i Sverige egentligen gör.

Återigen, stor eloge till Gunnar Jonsson och DN. Jag ser med spänning fram mot fler artiklar i samma stuk. Både vården och polisen får som bekant stora summor pengar från statskassan varje år. Var tar de vägen? Till bättre vård och säkrare gator går de ju inte.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Blogglista.se Bloggar.Topplista.se - topplistan med de bästa bloggarna - lägg till din blogg du också! Affärsverksamhet bloggar Allmänt