Sverige efter den 18 juni 2008

Detta är mitt sista inlägg om FRA. Det har blivit ett par stycken under de senaste dagarna. I morgon åker jag ut i Karlskrona skärgård för att fira en, antagligen, mycket regning midsommar. Kanske möts vi på någon kobbe i regnvädret.

På onsdag kommer en övervägande del av riksdagen att rösta ja till den nya FRA-lagen som ger staten rätt att övervaka samtliga svenskar. I och med detta är den personliga integriteten omintet gjord.

Måndagen den 23 juni kommer bloggvärlden därför att åter vara tillbaka att skriva om bröst- och läppförstoringar, EM och diverse diffusa dokusåpakändisar.

Om några år kommer de första avlyssningsskandalerna börja krypa fram. De kommer växa och kommer kräva avgång av så väl försvarsminister som justiteminister. Generaldirektören för FRA kommer även han få lämna skutan.

Hackare världen över ser hur den personliga integriteten på Internet inte är värd vatten för de styrande i Sverige. Via en massiva brevkampanj slår de samfällt till på ett utsatt datum och lamslår hela den svenska Internetvärlden.

Internetföretag vägrar satsa i Sverige eftersom de vet att ingen av deras kunder är intresserad av att bli avlyssnad när de surfar på nätet. Inget företag kommer ha sina servrar i Sverige. Folk tänker sig för innan de ringer, SMS:ar eller skickar e-post till Sverige. Landet förvandlas till ett U-land vad gäller Internetteknik. Mångmiljonbelopp går omintet i skatteintäkter då flera företag som inte önskar få sin korrespodens med utlandet avlyssnad flyr landet.

Är detta bara en domedagsprofetia utan substans. Kanske, men jag tror inte att någon kan säga med säkerhet att detta inte kommer inträffa. Ändå kommer lagen röstas igenom. Varför? För att partiet är större än folket. Partiet och enighet framförallt.

Kanske är det dags för Reinfeldt att avskaffa valen. Alliansen vet ju uppenbart mycket bättre än alla de experter som tillfrågats om FRA-lagen. De vet uppenbarligen bättre än de folk som de är satta att styra. De vet bättre än alla. Borde de då inte också bestämma själva vilka som ska leda landet?

Fler bloggar:
Läs Pär Storms blogg

Kommentarer
Postat av: Gubben

Japp, så var det med den saken. Överkörda igen!

2008-06-20 @ 11:17:54
URL: http://gubben.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Blogglista.se Bloggar.Topplista.se - topplistan med de bästa bloggarna - lägg till din blogg du också! Affärsverksamhet bloggar Allmänt