TT börjar med utbildningsjournalistik

Detta är en mycket intressant TT-text. Det är den första texten jag läst som kommenterar rykten som pågått i bloggvärlden. Det är inte en nyhet (betänkandet röstades igenom den 2 juni) utan en direkt kommentar till de rykten som florerar på många, även denna, bloggen.

Detta är mycket intressant och antagligen en direkt följd av FRA-debatten. Bloggare visade då att de kunde starta en mediestorm och många medier har nu börjat att aktivt söka på bloggar för att se vad som är nytt och hett, se var det bästa skvallret finns och vad som upprör bloggvärlden.

Denna typ av "mediescanning" har gjorts innan, men jag tror definitivt att den senaste debatten fått tidningarna att ta bloggens kraft att bilda opinion på allvar. Så mycket att TT känner sig tvugna att förneka rykten som florerar på Internet. Det är inte så att någon från EP:s kulturutskott sagt något om detta. Istället handlar det om att "riktiga" journalister utbildar bloggare.

En som sagt mycket intressant utveckling och antagligen kommer vi allt mer närma oss USA där bloggarna redan fått stor politisk kraft.

I framtiden kommer vi se "professionella bloggar" som ligger på speciella webbhotell där inte vem som helst kan starta en blogg utan bara de som godkänns av webbhotellet. Det kommer med andra ord finnas "seriösa" bloggportaler och "vanliga".

Kommentarer
Postat av: Gubben

Ja utvecklingen är mycket spännade.

Politiker sliter sitt hår i förtvivlan - hur ska bloggarna kunna kontrolleras och styras?

2008-06-29 @ 12:00:15
URL: http://gubben.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Blogglista.se Bloggar.Topplista.se - topplistan med de bästa bloggarna - lägg till din blogg du också! Affärsverksamhet bloggar Allmänt