Spelad indignation i lönlös debatt

Till att började med kan man ju undra varför tidningar väljer att dra upp en, månadsgammal debatt och göra nyheter på det. Nyhetstorka antagligen... Men okej då.
Tänk att politikerna måste dra upp sex i talarstolen för att få tidningarna att skriva om det! Jag har inte sett eller läst ett enda utdrag från en debatt i riksdagen på otroligt länge och när jag äntligen, äntligen ser att det står något om riksdagsdebatten så handlar det om sex. Och inte ens vanligt sex, utan tidelag.
Jag tror alla är överrens om att sexuellt utnyttjande av djur är lika avskyvärt som sexuellt utnyttjande av något annat. De båda kombatanterna i debatten, jordbruksminister Eskilsson och socialdemokraten Monica Green, har inte någon som helst divergerande åsikt i detta fall. Monica Greens illa spelade indignation när hon får höra jordbruksministers uttalande är skrattretande.
Vad jordbruksministern måste göra, till skillnad från Green, är att se till gällande lag och vad polisen faktiskt kan göra åt detta avskyvärda brott. Han måste dessutom se till vad denna typ av lag har för rejell betydelse. Därför valde han att nämna några exempel.
Kanske borde han inte ha gjort det, men nu gjorde han det och har lyckats bli citerad på en hel rad ställen. Jag håller med Monica Green om att jordbruksministerns exempel inte bara var opassande utan även direkt dåliga. Låt mig ge några andra. Om en hundägare kysser sin hund på nosen, räknas det som sexuellt ofredande? Om en annan hundägare klappar sin hund på magen, ska de räknas som sexuellt utnyttjand?
En lag är inte, som Monica Green gör gällande, ett ställningstagande från samhället. En lag som inte går att upprätthålla är en dålig lag och en lagbok full med dåliga lagar är en dålig och obrukbar lagbok.
Det är just på grund av detta som Monica Greens parti aldrig drivit igenom lagen när de suttit vid makten, vilket har varit under större delen av de 60 år som tidelag inte varit förbjudet i Sverige.

Läs hela debatten från riksdagens hemsida (en sidan vars besöksantal skjutit i höjden oroväckande mycket i och med det här)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Blogglista.se Bloggar.Topplista.se - topplistan med de bästa bloggarna - lägg till din blogg du också! Affärsverksamhet bloggar Allmänt