Ihjälslagna barn har inte ett skit med yttrandefrihet att göra

Jag blir rent ut sagt förbannad över att läsa bloggar som på fullt allvar menar att obduktionsbilder av små ihjälslagna barn har något som helst med yttrandefrihet att göra och att alla som har något emot denna typ av bildpublicering är fascister som vill avskaffa yttrandefriheten.

Yttrandefriheten ger oss rätt att publicera bilderna, men vår moral bör säga ifrån. Annars kommer det stiftas lagar som inte inskränker vår rätt att publicera bilderna (yttranfrihetsgrundlagen är stark och jäkligt svår att ändra på) men som däremot gör det svårare att få ut det som idag är offentliga handlingar.

Att förundersökningen från utredningen i Arboga ligger ute på nätet har jag inget emot. Ju fler som granskar och ifrågasätter polisen arbete destå bättre. Men att har med bilderna där i är omoraliskt, idiotiskt och ett direkt hot mot den gällande offentlighetsprincipen.

Kommentarer
Postat av: Gubben

Viktigt det du tar upp här. Ett samhälle som bygger på principer utan övergripande etiska värderingar moral är ett mycket farligt samhälle. Nu möter vi, inte minst här på nätet, anhängare in absurdum av informationsfrihet och personlig integritet...

2008-09-09 @ 17:16:37
URL: http://gubben.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Blogglista.se Bloggar.Topplista.se - topplistan med de bästa bloggarna - lägg till din blogg du också! Affärsverksamhet bloggar Allmänt