Sd är främlingsfientligt

Varje gång denna blogg har kritiserat sverigedemokraterna har jag märkt att jag får samma svar. Sd är inte ett främlingsfientligt parti och jag vet inte vad jag pratar om.

Det sistnämnda kan det vara hur det vill med, jag har nämligen sällan en aning och definitivt inte när jag pratar. Än mindre när jag skriver för den delen.

Men det första är direkt felaktigt. Om nu sd inte är främlingsfientligt är det märkligt att det så starkt utpekar invadrare som en grupp som måste kontrolleras. "Stoppa massinvandringen och återgå till en ansvarsfull invandringspolitik där invandringen begränsas till en nivå som inte är högre än i våra grannländer," står det att läsa på deras hemsida. Längre ner står det att läsa att biståndet ska höjas i takt med att kostnaderna för invandring minskar. Sd har med andra ord inga problem med flyktingar, så länge de inte befinner sig i Sverige.

En annan intressant åsikt på nämnd hemsida är att utlänningar som kommer till Sverige för att få uppehållstillstånd måste ta till sig den svenska kulturen. Jag undrar hur det egentligen är tänkt att detta ska mätas? Måste man som invandrare supa sig berusad på midsommarafton för att få ett uppehållstillstånd?

Enligt sd är dessutom alla invandrare brottslingar. En speciell förortspolis ska inrättas i storstäderna. Tror inte att de menar att Bunkeflo-strand i Malmö ska få fler poliser direkt, utan det är nog tänkt att dessa poliser enbart ska hålla till på Rosengård. Invandrare som begår brott ska utvisas ur landet. Om du har bott i Sverige i 20 år, tagit till dig den svenska kulturen och följdaktligen kör full hem en midsommarafton. Ska du förutom tre månaders fängelse utvisas ur landet då?


Någon som vill ha fler exempel, eller är jag fortfarande en nolla som inte begriper någonting?

Om sd inte är ett främlingsfientligt parti är det märkligt att de lägger så stor kraft på att se till att antalet invandrare minskar i Sverige.


Kommentarer
Postat av: Tobias

"Om nu sd inte är främlingsfientligt är det märkligt att det så starkt utpekar invadrare som en grupp som måste kontrolleras."



Invandrare som grupper behöver inte "kontrolleras". Varifrån får du detta?



"Sd har med andra ord inga problem med flyktingar, så länge de inte befinner sig i Sverige."



Nej, så står det inte. Det är din tolkning, som är fel. Sverige har tagit emot alltför många invandrare på alltför kort tid. Vårt land klarar inte av det. De som begår brott och inte sköter sig ska utvisas, man ska erbjuda ekonomisk hjälp och frivillig återvandring till övriga. De som vill anpassa sig till det svenska samhället ska få stanna kvar. I framtiden ska man ta emot riktiga flyktingar och inte lycksökare.



"Jag undrar hur det egentligen är tänkt att detta ska mätas?"



Hur gick det till när Sverige hade en assimileringspolitik före 1975? Ja, tänk hur...



"Enligt sd är dessutom alla invandrare brottslingar."



Den tredje lögnen. Nej, sd har aldrig någonsin påstått det. Däremot är det ett faktum att flera invandrargrupper är kraftigt överrepresenterade i så gott som all brottslighet och detta oavsett socieokonomiska faktorer. Sd vill satsa på polisen och kriminalpolitiken rent allmänt, förstås, men dessa vissa invandrargrupper utgör en alldeles egen del i detta, inte minst när man skapar nya brottskategorier som aldrig tidigare har funnits i Sverige.



"Om du har bott i Sverige i 20 år, tagit till dig den svenska kulturen och följdaktligen kör full hem en midsommarafton. Ska du förutom tre månaders fängelse utvisas ur landet då?"



Nej, självklart inte. Varför sådana överdrifter och retoriska frågor? Sd vill utvisa personer som begår grova brott. Rattfullhet kan i sammanhanget inte klassas som det, anser jag.



"Om sd inte är ett främlingsfientligt parti är det märkligt att de lägger så stor kraft på att se till att antalet invandrare minskar i Sverige."



Sd:s politik går inte ut att på minska antalet invandrare i Sverige. Gör om, gör rätt...

2008-09-03 @ 13:20:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Blogglista.se Bloggar.Topplista.se - topplistan med de bästa bloggarna - lägg till din blogg du också! Affärsverksamhet bloggar Allmänt