Sanningen bakom Jackie-banderollen

Det finns en viss humor i den banderoll som restes på Norra i matchen mellan Hammarby och Elfsborg i lördags. Humor ligger i att det verkligen finns människor i detta land som anser att mord är humor. Det måste med andra ord finnas några som innan matchen satt  och tänkte "Men, hallå. Han som sköt ihjäl poliserna. Det var väl en latjo typ."

De tror dessutom att ingen anna ska tycka att detta är märkligt utan lämnar in den i tifoboden. Ordförande för Supporterunionen säger till AB: "Men vi beslöt oss för att inte använda den". Ytterligare humor. Istället för att det tar hus i helvete, som det skulle gjort inom vilken annan respektabel sammanslutning, med frågor som "vem fan har hittat på detta," eller "vem i helvete har lämnat in den här, de ska sparkas ut ur arenan nu," så blir svaret "vi låter den ligga".

Några hämtar den, drar upp den, och först nu fördöms den.

Kanske skulle den gjort det annars också. Men sanningen är nog att det inget hade hänt om banderollen fått ligga. Sanningen är nog att inget kommer hända med de som beskrivs som "fulla, unga och arga". De får fortsätta vara fulla, unga och arga.

Inom supporterkulturen finns ett hat mot poliser och samhället i stort som är skrämmande. Det finns uppenbarligen inte hos enbart hos unga och arga människor. Det verkar som att man i Hammarby är arga på polisen, så arga att det är okej att hylla polismördare. Eller att skydda de som gör det. "Vi beslöt oss för att inte använda den." När ska ni besluta att kasta ut de unga, fulla och arga patrask som förstör fotbollen?

Lev väl.

Hammarby hyllar polismördare

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Creeper Blogglista.se Bloggar.Topplista.se - topplistan med de bästa bloggarna - lägg till din blogg du också! Affärsverksamhet bloggar Allmänt